Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Cukor

Osztályozás:
A cukor természetes édesítőszer, amelyet cukornádból vagy cukorrépából állítanak elő. A cukor a finomítás során elveszíti minden hasznos anyagát, különösen az ásványi anyagokat és nyomelemeket. A cukorgyártás mellékterméke a melasz. Ez tulajdonképpen egy hulladéktermék, de kiváló tápértékkel rendelkezik. A melasz szirup formájában sok ásványi anyagot tartalmaz, különösen vasat, káliumot, nátriumot, cinket és rezet.
A szépségápolási termékekben a cukrot kiváló hámlasztóként használják, hogy eltávolítsák a bőrről a szennyeződéseket és megszabaduljanak a zsírtól.


A hagyományos fehér cukor túlzott fogyasztása összefüggésbe hozható a túlsúllyal, az elhízással vagy az élesztőgombás fertőzésekkel. A nádcukor és a répacukor mellett további alternatívák lehetnek a pálma- vagy a kókuszcukor.A pálmacukor a klasszikus fehér cukorhoz képest körülbelül 85%-kal édesebb, és a cukorszint lassan emelkedik a fogyasztás után, így nem terheli meg annyira a hasnyálmirigyet. A kókuszcukor több ásványi anyagot tartalmaz, mint a répacukor, és különösen inulint tartalmaz, ami egy oldhatatlan rost, amely prebiotikumként szolgál. A kókuszcukrot a pálmafa virágainak bimbóiban található folyadékból (nedvből) állítják elő, majd ezt a folyadékot hővel feldolgozzák, hogy kristályos masszát kapjanak.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z