Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Energiaérték

Osztályozás:

Ez egy olyan érték, amely meghatározza, hogy a szervezet mennyi energiát nyer az energiatápanyagok (fehérje, szénhidrát és zsír) elégetésekor.Az értéket joule-ban vagy kalóriában fejezik ki (10 kJ = 2,4 kcal; 1 kcal = 4,2 kJ). A magas víz- és alacsony zsírtartalmú élelmiszerek kalóriatartalma a legalacsonyabb.

Az energiaértéket (kJ-ban és kcal-ban) az anyag 1 grammjára vonatkozó átváltási tényezőkkel számítják ki: 9 kcal

  • Alkohol (etanol) - 29 kJ - 7 kcal

  • Organikus savak - 7 kcal

  • Organikus savak - 7 kcal

  • Fiber - 8 kJ - 2 kcal

  • Keresse meg a kompozíciót

    1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z