Kattintson ide a BrainMarket.cz oldalra

Krill olaj

Osztályozás:
Egyéb nevek:
Krill olaj
A krillolaj kiváló forrása az egészséges zsíroknak. A halolajhoz hasonlóan omega-3 EPA-t és DHA-t tartalmaz, de a krillolaj, amelyet apró rákfélékből állítanak elő, állítólag jobban felszívódó zsírforma. A krillolajban található omega-3-ak leküzdik a gyulladást, és egy asztaxantin nevű antioxidánsban is gazdag. A krillolaj-kiegészítők szedése segít enyhíteni az ízületi fájdalmakat és az ízületi gyulladást. Az omega-3 telítetlen zsírsavak más forrásaihoz hasonlóan ez is hatékony lehet a vérzsírszint és más, szív- és érrendszeri betegségeket okozó kockázati tényezők csökkentésében. A krillolaj még a premenstruációs szindróma tüneteit is enyhítheti.

Keresse meg a kompozíciót

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Ivási rend: Hogyan biztosítható a megfelelő hidratálás
Ivási rend: Hogyan biztosítható a megfelelő hidratálás
Az ivás az optimális egészség és fittség fenntartásának egyik alapvető pillére. A felnőttek testének 60%-a víz, amely számos testi funkcióban játszik létfontosságú szerepet, például a testhőmérséklet szabályozásában, a tápanyagok szállításában, a salakanyagok kiválasztásában és az anyagcsere-folyamatok támogatásában. A megfelelő ivás hozzájárul a kiszáradás megelőzéséhez, és biztosítja a szervek és rendszerek megfelelő működését. A következő cikkben a megfelelő folyadékbevitel fontosságát, a vízigényt befolyásoló tényezőket és a megfelelő ivásra vonatkozó ajánlásokat tekintjük át.
Másnaposság ellenőrzés alatt: Mi okozza és hogyan lehet enyhíteni
Másnaposság ellenőrzés alatt: Mi okozza és hogyan lehet enyhíteni
A másnaposság olyan kellemetlen állapot, amely a túlzott alkoholfogyasztás után jelentkezik. Jellemzően fejfájás, hányinger, fáradtság, szájszárazság, valamint fény- és zajérzékenység jelentkezik. Bár az intenzitása egyéni, az okok megértése és az enyhítésének módja nagyban javíthatja a fárasztó éjszaka utáni felépülést.
 Marhaszervek: A táplálkozási kincs a tányéron
Marhaszervek: A táplálkozási kincs a tányéron
A marhaszerveknek, más néven pacalnak, nagy hagyománya van a gasztronómiában. Bár régebben az étrend gyakori részét képezték, mára fogyasztásuk némileg eltűnt. Pedig nemcsak megfizethetőek, hanem rendkívül táplálóak is. Ebben a cikkben a marhaszervek főbb fajtáit, előnyeiket és a konyhában való felhasználási lehetőségeiket tekintjük át.