Lactobacillus helveticus
Osztályozás:
A Lactobacillus helveticus a tejsavbaktériumok egy olyan faja, amely a bélben természetes módon megtalálható.A L. helveticus sav- és epeellenálló törzs, amely lehetővé teszi, hogy sok más baktériumnál könnyebben túléljen a gyomorban és eljusson az élő bélbe. A kórokozókkal szemben képes antimikrobiális tevékenységet végezni.
A baktérium legfőbb előnyei kétségtelenül a bél általános egészségét szolgálják, mivel elősegíti a butiráttermelést, ami hozzájárul a bél mikrobióta egyensúlyához és stabilitásához. Emellett hozzájárul a kalciumszint növeléséhez és segít a bélfertőzések kezelésében,
A Lactobacillus Helveticusszal végzett vizsgálatok során nem számoltak be súlyos mellékhatásokról. A tudósok is nagyon biztonságosnak ítélték ennek a bizonyos probiotikumnak a használatát. Mindamellett fontos megjegyezni, hogy a probiotikum hatékonysága jelentősen csökkenhet, ha antibiotikumokkal együtt szedik.
Megfontolandó, hogy az immunrendszerük elnyomását okozó gyógyszereket szedjenek.
A baktérium legfőbb előnyei kétségtelenül a bél általános egészségét szolgálják, mivel elősegíti a butiráttermelést, ami hozzájárul a bél mikrobióta egyensúlyához és stabilitásához. Emellett hozzájárul a kalciumszint növeléséhez és segít a bélfertőzések kezelésében,
A Lactobacillus Helveticusszal végzett vizsgálatok során nem számoltak be súlyos mellékhatásokról. A tudósok is nagyon biztonságosnak ítélték ennek a bizonyos probiotikumnak a használatát. Mindamellett fontos megjegyezni, hogy a probiotikum hatékonysága jelentősen csökkenhet, ha antibiotikumokkal együtt szedik.
Az L Helveticus emellett nem ajánlott olyan emberek számára, akiknek elnyomott az immunrendszere. Szteroid- vagy egyéb, az immunrendszerük elnyomását okozó gyógyszereket szedő személyek.
Megfontolandó, hogy az immunrendszerük elnyomását okozó gyógyszereket szedjenek.