Méh méhpempő
Osztályozás:
A méhpempő rendkívül gazdag tápanyagokban , különösen fehérjékben és aminosavakban. Mind a 8 létfontosságú aminosavat is tartalmazza, amelyeket a szervezet nem képes saját maga szintetizálni. B5-vitaminban, amelyet gyakran energiavitaminnak is neveznek, a leggazdagabb természetes élelmiszer.
Az összes, az egészségünk szempontjából fontos vitamint is tartalmazza, köztük A, B-komplex, C, D, E és K vitaminokat. A méhpempő nagyon jó forrása az ásványi anyagoknak, köztük a vasnak, a foszfornak és a réznek>
Mire jó a méhpempő az ember számára?
- növeli az ember átfogó teljesítőképességét
- megelőzi a civilizációs betegségek kialakulását
- kedvezően hat az ember ideg- és hormonrendszerére
- pozitívan hat az élet meghosszabbítására és minőségére
- kifejezett antibiotikus képességgel rendelkezik
- előnyös a hörgőasztma esetén, visszatérő felső légúti gyulladásoknál
- növeli a vírusos betegségekkel szembeni ellenálló képességet
- az érelmeszesedésnél, kiegyensúlyozza a vérnyomást, csökkenti a vér koleszterinszintjét
- javítja a vérképzést
- infarktus előtti szívproblémáknál, korrigálja az állapotot
- jótékonyan hat a pszichére, az idegrendszerre és az alvásra
- segít a szexuális aktivitás fokozásában
- kozmetikában jótékony regeneráló hatásúnak bizonyult, csökkenti a ráncokat
- csökkenti a gyógyszerek toxicitását, javítja a máj- és bélműködést
A méhpempő vizet, szénhidrátokat, fehérjéket, zsírokat, B-vitaminokat és nyomelemeket tartalmaz.