Perga pollen
Osztályozás:
Egyéb nevek:
Méhpempő, Perga, Szent János kenyér
Perga méhpempő (más néven méhkenyér) kétségtelenül összetett élelmiszer, mivel vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket és tápanyagokat tartalmaz. És hogyan készül a Perga? A méhek a méhsejtek sejtjeiben tárolják tartalékaikat, majd méhviasszal és mézzel biztosítják és megőrzik a virágport. A virágpor ezután egy hosszú erjesztési folyamaton megy keresztül. Az erjedés a kevés mézzel ellátott méhsejtekben zajlik. Ez alapvetően olyan méhpempő, amelyet egy ideig a kaptárban hagytak, és természetes erjedés következett be. A virágpor nagyon fontos a méhek számára, mert ez a táplálékuk. Ezért nevezik méhkenyérnek vagy karalábénak.
Ez a termék különösen alkalmas vegetáriánusok számára. Az erjedésnek köszönhetően a Perga akár 4-szer nagyobb biológiai hozzáférhetőséggel rendelkezik a méhpempőhöz képest.
Ez a termék különösen alkalmas vegetáriánusok számára. Az erjedésnek köszönhetően a Perga akár 4-szer nagyobb biológiai hozzáférhetőséggel rendelkezik a méhpempőhöz képest.