Tea puskapor
Osztályozás:
A zöld teát széles körben használják a hagyományos kínai és indiai gyógyászatban.A zöld tea antioxidáns, amely gyulladáscsökkentő és rákkeltő hatású polifenolokat tartalmaz. A polifenolok katekineket tartalmaznak, amelyek segítenek megelőzni a sejtkárosodást. Számos fajtája létezik. A növény szárát és leveleit használják. A zöld teát laza levél, tea, por, tinktúra és kapszula formájában árulják.
Az antioxidánsokat, C-vitamint, fluort, nyomokban káliumot és polifenolokat tartalmaz.
A zöld tea Támogatja az immunrendszert, szabályozza a testhőmérsékletet. Segíti az emésztést. Csökkenti a koleszterin- és vércukorszintet. Küzd a plakkot okozó baktériumok ellen, javítja a szájnyálkahártyát. Csökkenti a rák, a stroke, az Alzheimer- és a Parkinson-kór kockázatát.
Az antioxidánsokat, C-vitamint, fluort, nyomokban káliumot és polifenolokat tartalmaz.
A zöld tea Támogatja az immunrendszert, szabályozza a testhőmérsékletet. Segíti az emésztést. Csökkenti a koleszterin- és vércukorszintet. Küzd a plakkot okozó baktériumok ellen, javítja a szájnyálkahártyát. Csökkenti a rák, a stroke, az Alzheimer- és a Parkinson-kór kockázatát.