Zselatin
Osztályozás:
A zselatin egy fehérjetermék, amelyet kollagén főzésével nyernek. A főzés során nyert zselatin színtelen és íztelen. A kollagén az emberben a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje, amely a bőrben, a csontokban, az inakban és a szalagokban található. A kollagén fontos a szövetek szerkezetéhez és szilárdságához. A zselatin meleg vízben feloldódik, és lehűtve kocsonyás állagot vesz fel. A zselatint por és granulátum formájában használják.
A zselatin 98-99%-ban fehérje, és olyan aminosavakat tartalmaz, mint a glicin, prolin, valin, hidroxiprolin és glutaminsav, valamint kis mennyiségben ásványi anyagokat, mint a nátrium, kalcium, foszfor és folsav.
A gelatint elsősorban az ízületek és a csontok egészségére gyakorolt pozitív hatásai miatt használják, segít az osteoarthritis - az ízületek nem gyulladásos károsodása (kopása) - kezelésében. Javítja a bőr és a haj megjelenését. Glicintartalmának köszönhetően támogatja az agyműködést és javíthatja a figyelmet. A glicin javíthatja a mentális egészséget, segít enyhíteni a skizofrénia és a kényszerbetegség tüneteit, javítja az alvást is.
. A zselatin 98-99%-ban fehérje, és olyan aminosavakat tartalmaz, mint a glicin, prolin, valin, hidroxiprolin és glutaminsav, valamint kis mennyiségben ásványi anyagokat, mint a nátrium, kalcium, foszfor és folsav.
A gelatint elsősorban az ízületek és a csontok egészségére gyakorolt pozitív hatásai miatt használják, segít az osteoarthritis - az ízületek nem gyulladásos károsodása (kopása) - kezelésében. Javítja a bőr és a haj megjelenését. Glicintartalmának köszönhetően támogatja az agyműködést és javíthatja a figyelmet. A glicin javíthatja a mentális egészséget, segít enyhíteni a skizofrénia és a kényszerbetegség tüneteit, javítja az alvást is.